image

Toegang tot het gebouw

 

Sanitaire Unit

Toegang tot het gebouw

Het gebouw is enkel toegankelijk wanneer men beschikt over een geldige duikvergunning met daaraan gekoppelde persoonlijke QR code. Het is alvast niet de bedoeling van de persoonlijke QR code te delen met anderen, elke toegang tot het gebouw wordt geregistreerd en bij vermoeden van misbruik wordt deze automatisch geblokkeerd. Deze persoonlijke QR code zal in de toekomst ook gebruikt kunnen worden voor andere faciliteiten en bijgevolg is het van belang dat anderen er geen misbruik van kunnen maken.

Voorbeeld duikvergunning en QR code

Vergunning
QR Code

Hoe raadpleeg ik mijn duikvergunning en QR code?

Aanmaken van een account

Vergunningshouders die beschikken over een geldige duikvergunning, met een looptijd van 1 of 3 jaar, kunnen zich registreren op de website van AVOS en een account aanmaken. Hiermee kunnen zij gemakkelijk hun vergunning en QR code raadplegen. Duikers met een dagvergunning of opleidingsvergunning kunnen zich niet registreren.

Jezelf registreren doe je op basis van je NELOS lidmaatschap of met je vergunningsnummer.

Individuele vergunningen

Dit zijn de 1-jarige, 3-jarige en opleidingsvergunningen alsook dagvergunningen die men in eigen naam aanvraagt via de website. Na de online betaling van de vergunningsaanvraag ontvangt men een mail met daarin twee links:

  • Een link naar de website om de vergunning en QR code online te bekijken
  • Een link naar de website voor het downloaden van een brief (pdf) met daarin de vergunning en QR code

Indien je de mail kwijt bent, dan kan je altijd de link naar je vergunning terug opvragen via de menu "Vergunningen" > "Zoek mijn vergunning" op basis van het email adres waar de vergunning destijds mee aangevraagd werd. Een mail zal verstuurd worden naar het email adres dat gekoppeld is aan de vergunning.

Club vergunningen

Dit zijn vergunningen die clubleden aanvragen via de secretaris van hun club. Na betaling door de club secretaris zullen de vergunningshouders automatisch een mail ontvangen met daarin twee links:

  • Een link naar de website om de vergunning en QR code online te bekijken
  • Een link naar de website voor het downloaden van een brief (pdf) met daarin de vergunning en QR code

Dit gebeurt echter alleen indien de club secretaris een email heeft gekoppeld aan de vergunningsaanvraag. Indien dat niet het geval is zal de club secretaris in eigen naam een mail moeten sturen naar de vergunningshouders met daarin de nodige informatie met betrekking tot de geactiveerde vergunning en QR code.

Indien je de mail kwijt bent, dan kan je altijd de link naar je vergunning terug opvragen via de menu "Vergunningen" > "Zoek mijn vergunning" op basis van het email adres welk destijds door de club secretaris gekoppeld werd aan de vergunning. Een mail zal verstuurd worden naar het email adres dat gekoppeld is aan de vergunning.

Indien de club secretaris geen email adres gekoppeld heeft aan de vergunning, dan dient men de club secretaris te contacteren met de vraag van alsnog een email adres te koppelen aan de vergunning.

NELOS leden waarbij de club secretaris het NELOS nummer opgegeven heeft tijdens de vergunningsaanvraag zal het email adres dat, gekend is bij NELOS, automatisch gekoppeld zijn aan de vergunning.

Hoe presenteer ik mijn QR code aan de scanner naast de deur?

De meest praktische en veilige manier is van deze QR code op je smartphone te tonen en deze voor de scanner te houden. Op deze manier kan je je QR code niet fysiek verliezen.

En andere manier is van de QR code af te drukken op papier en deze zo voor de scanner te houden, maar zorg er dan voor dat je dit nooit verliest of anderen kunnen er misbruik van maken.

Hoe bewaar ik mijn QR code op mijn smartphone?

Je kan hiervoor gebuik maken van app's welke klantenkaarten voor je beheren, welke je installeert op je smartphone en vervolgens je de QR code scant terwijl deze afgebeeld staat op je pc, tablet en je deze bewaart in je app.

Voorbeelden van apps welke barcodes kunnen scannen zijn :

Een andere mogelijkheid is van een link te bewaren bij je favorieten in je webbrowser naar je online vergunning.